Affiliate Marketing (افیلیت مارکتینگ) که با عناوینی مثل؛ فروش رابطهای، بازاریابی معرف، سیستم همکاری در فروش و گاهن بازاریابی پورسانتی از آن یاد میشود، به رویکردی در بازاریابی گفته میشود که مستقیمن با میزان بازدهی تبلیغات (معمولن فروش) سر و کار دارد.
در افیلیت مارکتینگ، شرکت تولیدکننده یا عرضهکنندهی کالا یا خدمات، با همکاری فرد یا وبسایت (خارج از سازمان)، تبلیغات محصولات و خدمات شرکت را انجام میدهد و در ازای هر عملی که توسط کاربر انجام میشود (که این عمل میتواند خرید، کلیک، جمعآوری لید، بازدید و … باشد)، به فرد یا وبسایت تبلیغکننده (افیلیت) مبلغی پرداخت میکند؛ درست به همین دلیل است که از آن به عنوان بازاریابی مشارکتی یا همکاری در فروش یاد میشود.
حالا اگر از این تعریف دایرهالمعارفگونه بگذریم و خیلی خودمانی افیلیت مارکتینگ را تعریف کنیم، باید گفت که افیلیت مارکتینگ روشیست که در آن شخصی که وبسایت، صفحهی اینستاگرام، کانال تلگرام، توئیتر و یا هر رسانهی آنلاین دیگری با تعداد قابل توجهی مخاطب در اختیار دارد، کالایی که به آن علاقه دارد را پیدا کرده و آن را تبلیغ میکند و به ازای هر فروش یا به طور کل هر نوع بازدهی، درصدی از شرکت فروشنده دریافت میکند.
حال که با افیلیت مارکتینگ آشنا شدیم و مزایا و چالشهای آن را شناختیم، وقت آن رسیده که ببینیم چطور میتوانیم به یک افیلیت مارکتر موفق تبدیل شویم. در نخستین گام نباید فراموش کنیم که افیلیت بودن صرفن با داشتن یک وبسایت یا صفحهی شبکهی اجتماعی هرچند با دنبالکنندگان و مخاطبان زیاد، امکانپذیر نیست و برای موفق بودن در این حرفه، داشتن مهارتهای مختلفی از جمله توانایی تولید محتوا، سئو، طراحی وبسایت، کپی رایتنیگ و یا دستکم وجود تیمی از این افراد متخصص الزامی است.
تکلیف خود را روشن کنید!
باید پیش از هر چیز مشخص کنید که در چه حوزهای قصد فعالیت دارید. محتوایی که تولید میکنید، مخاطبانی که دارید و تبلیغی که در شبکهی اجتماعی یا وبسایتتان قرار میدهید باید کاملن با یکدیگر همراستا و هماهنگ باشند.
به عنوان مثال، اگر بلاگی دربارهی تناسب اندام دارید، نباید تبلیغی از دوربین مداربسته یا تلفن همراه در صفحهتان قرار دهید؛ چرا که کسانی که صفحه یا بلاگی با مضمون تناسب اندام را دنبال میکنند به مطلبی غیر از محتوای ورزشی و سلامت، توجه نخواهند کرد. توجه نکردن به این موضوع، باعث افت بازدید از بلاگ شما میشود و بازدهی تبلیغات را هم به شدت کاهش میدهد و در نهایت شما درآمدی نخواهید داشت. بنابراین تبلیغاتی را در صفحهی خود قرار دهید و محتوایی را تولید کنید که مورد علاقه و توجه مخاطبانتان باشد.
محتوای جذاب و با کیفیت تولید کنید!
موفقیت در افیلیت مارکتینگ یعنی داشتن تعداد زیادی مخاطب و اولین و اصلیترین راه برای جذب مخاطب تولید محتواست. تفاوتی ندارد که در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنید یا بلاگ! در هر صورت مخاطبان شما به دلیل محتوایی که تولید میکنید، صفحهی شما را دنبال میکنند.
تولید محتوای مستمر و با کیفیت به بهینهشدن وبسایت شما کمک میکند و از سویی ترافیک وبسایتتان را افزایش میدهد. در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام نیز تولید محتوای مستمر باعث میشود که رتبهی شما بهبود پیدا کند و هر روز تعداد بیشتری از افراد صفحه و مطالب شما را دنبال کنند.
پس همواره برنامهای منظم برای تولید محتوا در نظر بگیرید و آن را با تاکتیکها و استراتژیهای بهینهسازی پیش ببرید.
صادق باشید!
همیشه محصولات و خدماتی را در رسانهتان منتشر کنید که از صحت و کیفیت آنها مطمئن هستید. در معرفی محصولات به هیچ عنوان اغراق نکنید؛ چرا که اگر با واقعیت مطابقت نداشته باشد به مرور زمان دیگر هیچ مخاطبی به تبلیغات شما توجه نخواهد کرد و به رسانهای غیرقابل اعتماد تبدیل خواهید شد.